Križni put

U petu korizmenu nedjelju, vjernici iz Igrana i hodočasnici okupili su se pod vodstvom župnika fra Ante Buljana kako bi sudjelovali u molitvi Križnoga puta dugog 1500 metara (od Gospine kapelice na Oštri do crkve svetoga Mihovila).

Biti križonoša nije samo stvar zavjeta ili pobožnosti, već je to čast koja je ove godine pripala Duji Talijančiću. On je nosio križ tijekom cijele molitve i tako simbolički sudjelovao u Isusovoj muci.

Srž molitve Križnog puta nalazi se u razmatranjima župnika fra Ante Buljana. Kroz svoja razmatranja, fra Ante nas je podsjetio na vjeru u uskrsnuće te poručio: “Gospodine Isuse, mi nismo vidjeli kada si uskrsnuo, ali čvrsto vjerujemo da si doista uskrsnuo. Svake se godine prisjećamo tvoga uskrsnuća i na taj način vjerujemo da ćeš i nas jednoga dana uskrsnuti. Vjerujemo da ćemo jednoga dana čuti tvoje riječi: “Sve što mi daje Otac doći će k meni i onoga tko dođe k meni neću izbaciti…”

Ova molitva Križnog puta bila je prilika za vjernike da se duhovno pripreme za nadolazeći Uskrs i da se sjetimo Isusove žrtve za nas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)